פרי חורפי קלאסי שמתאים לכל יום בשנה. דרך הכנה מפורסמת היא קליית הערמונים באש. את הקלייה מבצעים בצורה שונה בהתאם לעדות השונות. במרוקו חורצים שני חריצים, בתוניסיה אחד ארוך, באירופה ארבעה חריצים ואילו ברוסיה אך ורק חריץ אחד. מהפרי מייצרים ממרח המשמש בתעשיית הממתקים. בצרפת ובאיטליה מטגנים את הפירות. בקורסיקה מכינים מהפרי הטחון פולנטה, מין ממליגה מקומית ובהונגריה מכינים קינוח הנקרא פירה ערמונים. עמדת הערמונים שלנו כוללת מכונה מיוחדת שמבצעת את חריצת הערמונים באופן אוטומטי, כאשר לאחר מכן הם עוברים למכונת קלייה מיוחדת המערבבת אותם ביחד עם אבני בזלת חמות משם הם יוצאים אליכם חמים, מפויחים קלות וטעימים באופן שקשה לתאר.